Brzi škampi u maslacu i maslinovom ulju

Brzi škampi u maslacu i maslinovom ulju

Brzi škampi u maslacu i maslinovom ulju

Sastojci

  • škampi – 800 g, sveži, neoljušteni
  • maslac – 60g, mekan
  • maslinovo ulje – 2 kašike
  • beli luk – 2 čena
  • peršun – 2 kašike, iseckan
  • ljuta paprika – 1 komad, sušena
  • limun – 1 komad
  • so – po želji

1. Škampe oljuštite od ljuspi, a glavu i rep ostavite. Tako će biti lepšeg izgleda, a sačuvaće se i sokovi, koji se nalaze u glavi, jer je tamo esencija ovih morskih plodova.

2. Isitinite čenove belog luka i pomešajte ih sa mekim maslacem, zajedno sa peršunom, tako da dobijete homogeni namaz.

3. Zagrejte rernu do 200 stepeni i u tavu stavite škampe posoljene i premazane maslinovim uljem. Zatim stavite ljutu papriku, celu ili izmrvljenu. Pecite 6 minuta ili dok ne dobiju narandžastu boju.

4. Izvadite iz rerne i dobro premažite namazom, koji će se otopiti i pomešati sa aromom sokova škampa i dobićete neverovatnu simfoniju ukusa.

5. Poslužite predjelo sa kriškama limuna.

Prijatno!