Jača Imunitet

Jača imunitet

 

 

Ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži u sebi visok nivo antioksidansa, uključujući polivenole, vitamin E, hlorofil i kartoneoide.


Lekovitost maslinovog ulja poznata je mnogim narodima još od davnina, kada se smatralo simbolom zdravlja i čak ga je Hipokrat koristio u lečenju više od 60 različitih bolesti. Stari Kinezi su verovali da ima sposobnost neutralizacije otrova u organizmu, a primena maslinovog ulja je toliko učestala da se koristi u svim svetskim kuhinjama, ali i kozmetičkoj industriji.


Maslinovo ulje pomaže u izgradnji imunološkog sistema jer je puno nezasićenih masti. Prema stručnjacima za ishranu, ove vrste masti pomažu u jačanju imunološkog sistema, dok druge vrste masti poput zasićenih i trans masti (npr. u margarinu) mogu zapravo biti štetne.
Zato koristite maslinovo ulje u prelivima za salatu i kada spremate ribu ili piletinu. Takođe možete preliti kašiku maslinovog ulja na pripremljeno povrće da biste ga učinili zdravijim i ukusnijim. Iako je maslinovo ulje zdravo za imunološki sistem, sadrži i visoke kalorijske vrednosti, zato je važno ne preterivati u količini.

Jedna do dve kašike maslinovog ulja u hrani svakog dana je dovoljno za jačanje imunološkog sistema. Bilo koje zdravo jelo preliveno hladno ceđenim maslinovim uljem je dobra hrana za jačanje imuniteta. Napominjemo da uvek koristite ekstra devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje. Koristite ga kao hladni preliv, a izbegavajte da ga izlažete visokim temperaturama tokom spremanja jela.